Thuis ontspannen


Haal de elementen van een dagje wellness in huis. Wij geven jou wat tips. Zo kom jij die dagen thuis wel door!

Wellness Bingo

Het is ontzettend belangrijk om ook thuis genoeg te ontspannen. Daarom hebben wij een Wellness Bingokaart gemaakt. Print de kaart uit en daag jezelf uit om alle opdrachten te doen in een bepaalde periode. Succes en veel plezier!

Wellness Bingo downloaden

Contentpagina Wellness Bingo | De bingokaart!

Het wellness ganzenbord

Wellness Ganzenbord

Haal de wellness in huis met een spelletje. Wij hebben het klassieke Ganzenbord is omgetoverd in een Wellness Ganzenbord! Veel plezier!

Wellness Ganzenbord spelen

Wellness tips voor thuis

Lekker en gezond eten

Als je thuis zit kan het lastiger zijn om gezond te eten. Je dagelijkse ritme is anders en daardoor verandert je eetpatroon vaak ook. Maar waarom is gezond eten zo belangrijk, juist in deze tijd?

 • Gezond eten zorgt ervoor dat je weerstand hoog blijft. Met een hoge weerstand word je minder snel ziek. Mocht je toch ziek worden, ben je er met een hoge weerstand vaak sneller vanaf.
 • Samen eten en drinken is enorm gezellig. Je neemt de tijd voor elkaar en er kan samen gelachen worden. Een perfect moment om even te vergeten wat er allemaal om ons heen gebeurt en te genieten van elkaar.
 • Het voorbereiden van een diner is een leuke tijdsbesteding. Begin in de middag al met het klaarzetten van spullen (het dekken van de tafel) en bereid met je huisgenoten vast wat (kleine) gerechten in de keuken. Zo draagt iedereen in huis een steentje bij. 

Weet je niet zo goed wat je moet koken? Bekijk eens de menukaart van Hezemeer, misschien kom je dan wel op leuke ideeën. Eet smakelijk!

De kracht van geur

Geuren prikkelen de zintuigen en kunnen zorgen voor een ontspanningsmoment. Denk bijvoorbeeld aan versgebakken brood of een bepaalde parfum waar je herinneringen bij hebt. Het is bewezen dat sommige geuren een positief effect hebben. Deze geuren worden dan ook vaak in sauna's gebruikt.

 • Lavendel heeft een rustgevende werking en is ideaal om in de slaapkamer te gebruiken om zo de nachtrust te verbeteren. Gebruik bijvoorbeeld lavendelolie wanneer je het beddengoed wast. Het is bewezen dat lavendel helpt op stress en angstgevoelens te verminderen.
 • De geur van munt geeft je juist een opgewekt gevoel. Een kopje muntthee is dus perfect tegen je middagdip. Het frisse kruid kan daarnaast helpen tegen hoofdpijn en misselijkheid.
 • Rozengeur helpt om je te laten ontspannen. De warme geur van rozen zorgt voor geestelijke rust. Net als bij de geur van lavendel kan rozengeur je nachtrust bevorderen.
 • De geur van vanille is warm en zoet. Het helpt bij het creëren van een warm gevoel. Er zijn veel producten zoals geurstokjes en geurkaarsen met de geur van vanille. Steek deze aan in huis en geniet van de warme geur.

Verwen je gezicht

Er bestaan veel soorten gezichtsmaskertjes. Het ene masker is geschikt voor een droge huid en het andere masker juist weer voor een vette huid. Wist je dat je ook heel goed zelf een masker kunt maken?

 • Een avocadomasker helpt bij een droge huid. Prak een halve avocado tot deze helemaal glad is en voeg er twee eetlepels honing bij. Meng het goed en breng het aan op je gezicht. Laat het ongeveer 10 minuten inwerken en spoel het masker af met lauwwarm water.
 • Een bananenmasker helpt bij een normale tot vette huid. Daarnaast maakt het de huid stevig en glad. Prak een halve banaan en meng dit met een eetlepel honing en een eetlepel sinaasappelsap (of wat druppels citroensap). Laat het een kwartiertje intrekken in je huid en spoel het af met lauwwarm water.
 • Een wortelmasker is goed voor de onzuivere huid. Kook 3 wortels en pureer ze als ze gaar zijn. Meng het met 3 eetlepels honing en laat het afkoelen. Breng het aan op je gezicht en spoel het na een kwartier af met lauw water.

Masseer elkaar

In deze onzekere tijden hebben veel mensen last van stress. Dat kan zorgen voor knelpunten in de rug, nek of schouders. Steek wat geurkaarsen aan, dim het licht, zet een rustig muziekje op en zorg ervoor dat de ruimte waarin je gaat masseren niet te koud is. Een klassieke massage bestaat uit 3 technieken;

 • Strijkende beweging: verplaats je handen over de huid met een constante druk richting het hart. Dit kan matig of stevig zijn. Bij de teruggaande beweging zet je geen druk.
 • Kneden van spieren: door het kneden van de spieren wordt de spier soepeler omdat je verklevingen losmaakt. Ook het afvoeren van afvalstoffen uit weefsels wordt hierbij gestimuleerd.
 • Ritmische slagen: maak een serie snelle, opeenvolgende slagen met de vingertoppen, een gesloten vuist of de zijkant van de hand.

Gebruik massage olie zodat de massagegrepen niet te stroef gaan. Probeer uit welke combinatie van technieken jij het fijnste vindt en oefen op elkaar.

TREATMENTS®

Haal de geuren van Hezemeer in huis met de producten van TREATMENTS®! De productlijnen Uyuni, Shinshiro, Mahayana en Ceylon worden ook in ons resort gebruikt. Zo krijg je toch nog een beetje dat gevoel van een dagje wellness. Denk aan scrub, massage olie en bodycream.

Bestellen

Wellness Giftcard

Ken jij iemand die ontzettend hard moet werken in deze onrustige tijden? Iemand die wel een dagje wellness verdient als deze periode weer voorbij is? Verras diegene met een Wellness Giftcard zodat hij of zij tegen die tijd kan genieten van een dagje pure ontspanning.

Bestellen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 • Ontvang updates rondom de coronamaatregelen;
 • Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes;
 • Kom alles te weten over wellness & sauna;
 • Je kan je ieder moment weer uitschrijven.