Coolingdown


Tijdens je rondje sauna is het van belang om goed af te koelen. Bij sauna Hezemeer heb je meerdere mogelijkheden om af te koelen. Wil je in één keer afkoelen of stap voor stap? Hezemeer heeft vele manieren om heerlijk af te koelen tijdens je dagje wellness. 

Koel je niet goed af nadat je in een warme saunacabine hebt gezeten?  Je lichaam kan de hitte niet goed kwijt waardoor je hoofdpijn krijgt en je niet lekker gaat voelen. Koel dan ook iedere keer nadat je in een saunacabine hebt gezeten goed af. Je helpt je lichaam af te koelen en bereid je lichaam voor op de volgende saunaronde.

Koud siliciumbad

Hezemeer beschikt over een koude zwemvijver. Om optimaal af te koelen kan je eerst over het voetenpad lopen die aangrenzend is aan het bad. Zo bereid je je lichaam rustig voor om verder af te koelen. Nadat je door het voetenbad hebt gelopen kan je lekker zwemmen in de zwemvijver. 

Beleef deze unieke ervaring

Ervaar de tinteling

Tijdens je dagje sauna moet je tussen de saunarondes door goed afkoelen. Hierdoor koelt je lichaam goed af en ben je klaar voor een nieuwe saunaronde! Durf jij het aan om onder de stortemmer te gaan staan? Je bent dan in één keer goed afgekoeld. Ervaar de tintelende sensatie op je warme huid.

 

Beleef de wisselbaden

In de wisselbaden maak je gebruik van een ''therapie'' waarbij warm en koud water worden afgewisseld. Zo koelt je lichaam langzaam weer af na een saunaronde. Het warme water heeft een temperatuur van ongeveer 36°C en het koude water 16°C. Dit wordt steeds afgewisseld.  

Beleef de wisselbaden

Afkoelen in de buitenlucht

Een goede methode om af te koelen is in de buitenlucht. Loop lekker een rondje door de tuin zodat je lichaamstemperatuur wat daalt. Daarna kan je lekker een koude douche nemen, ga je onder een stortemmer staan of betreed het siliciumbad voor de ultieme afkoelbeleving! 

Koude douche

Ben je lekker wat afgekoeld in de buitenlucht? Stap dan onder één van de douches van sauna Hezemeer en je lichaam helemaal te laten afkoelen. Als je lichaam weer op temperatuur is kan je de saunaronde vervolgen. Voordat je een bad in gaat, neem dan eerst een douche in verband met de hygiëne.