Infraroodsauna


Genezende warmte door infraroodstralen

Enkele positieve invloeden tijdens je bezoek aan de infraroodcabine: de betere bloedcirculatie heeft een positieve invloed op hart- en vaatziekten, stijfheid in de gewrichten en spierspanning verminderen. De warmte van de infraroodstraling zal het zenuwstelsel indirect beïnvloeden, de hersenen ontvangen het sein om endorfine aan te maken met als resultaat dat eventuele pijnen verzachten.

Let op: Indien je zwanger bent of een ontsteking hebt wordt het afgeraden om gebruik te maken van deze sauna. 

Ja, boek gelijk mijn dagje wellness!

Kom ontstressen


De infraroodsauna heeft een positieve invloed op het lichaam. Zo wordt de bloedcirculatie positief beïnvloed, afvalstoffen worden afgevoerd en stijfheid van gewrichten en spierspanning verminderen. Ervaar de rust en de aangename temperatuur in de cabine. 

De temperatuur van de sauna loopt op tot ongeveer 50 graden. Toch zal de infraroodstraling meer plaatselijk de huid verwarmen waardoor de spieren op een dieper niveau worden verwarmd. Daarom zal je de warmte op een andere manier ervaren.

Neem de tijd


Wanneer je in de infrarood cabine bent geweest is het belangrijk om langzaam af te koelen. Omdat de warmte bij een infraroodsauna door de stralingswarmte diep in de huid dringt, heeft je lichaam langer de tijd nodig om weer op temperatuur te komen. Laat je lichaam geleidelijk afkoelen door een douche te nemen of gebruik een koudwaterslang, maar stap niet direct het dompelbad in.