Sauna vereniging België


Sauna Vereniging België (SVB) waakt over de goede kwaliteit van sauna's.


Wat is SVB ?

De in 2001 opgerichte Sauna Vereniging België (SVB) is de beroepsvereniging van de Belgische saunacentra. Tientallen goed uitgeruste saunabedrijven, verspreid over vooral Vlaanderen zijn lid van deze vereniging. De saunagast kan deze bedrijven onmiddellijk herkennen aan het logo SVB dat bij alle leden getoond wordt.


Waarom is het belangrijk dat men kiest voor een sauna aangesloten bij de SVB?
Alle leden voldoen aan de hoogste hygiënische normen. Deze saunacentra worden gecontroleerd door de beroepsvereniging en moeten beantwoorden aan de zware eisen van de Vlarem wetgeving. Bij een bezoek aan een sauna, lid van de SVB, mag je volkomen gerust zijn wat de hygiëne betreft.

Correcte informatie is evident in elke sauna aangesloten bij de SVB. Zij zullen je een individuele rondleiding aanbieden waarbij alle vragen kunnen gesteld en beantwoord worden. Zo kan je, zelfs bij een eerste bezoek, perfect geïnformeerd aan je saunasessie beginnen.

In een sauna, lid van de SVB, respecteert men het eeuwenoude saunaritueel. Je zal er kunnen rekenen op stiltesauna's en correct saunagedrag. Zo zullen in alle sauna's GSM's en fototoestellen geweerd worden. Randactiviteiten zoals opgietsessies gebeuren onder kritisch toezicht en worden op een verantwoorde manier uitgevoerd. In elk geval zal in deze saunacentra de ethiek een zeer belangrijke plaats innemen.

Voor meer informatie, bezoek de website van SVB: www.svb.be